Team 2022

Möt vårt team

Mejla och ställ frågor till våra åkare om du har funderingar på till exempel val av maskin,
bra ställen där man kan åka eller om du funderar på att börja tävla i skotercross.
Patric Pong Wickbers - Lynx boondocker DS 3900 850 E-tec 2021

Patric Pong Wickbers

Lynx Boondocker RE 3700 850 E-Tec - 2022

Jan Olov Budda Bodin Ambassadör Motorcenterx.se

Jan Olov Budda Bodin

SUMMIT X WITH EXPERT PACKAGE - 2022

Henrik Algotsson Ambassadör Motorcenterx.se

Henrik Algotsson

ski-doo freeride 146 850 E-Tec - 2022

Lina Wallin Ambassadör Motorcenterx

Lina Wallin

Ski-doo Summit Expert 154 850 E-tec - 2022

Jessica Jonsson Ambassadör Motorcenterx.se

Jessica Jonsson

Lynx Boondocker RE 3700 850 e-tec - 2020

Ta en närmare titt på vårt race team

Race Team

Joel Nordholm, Teamåkare för Motorcenterx.se

Joel Nordholm

Lynx rs 600 e-tec - 2022

#11

Älskad och saknad, aldrig glömd 🕊

15 april 2003 - 12 mars 2022

Jag har kört skoter nästan lika länge som jag kan minnas, vet inte riktigt hur gammal jag var när jag började.
Åkningen ska vara i brant skogsterräng, helst med mycket snö, så både jag och skotern får jobba för att komma upp.
Skotern är en Lynx Boondocker DS 3900 850 E-Tec årsmodell 2021.
En bedrift jag kan komma på är väl att jag lyckats köra på ett träd på en myr där det bara fanns ett träd…(måste varit för att jag inte åkte på en Lynx då).

Jag har kört skoter sedan 16-årsåldern, de första åren med mycket ledkörning och sedan runt 2011 mer och mer lössnökörning. Den absolut roligaste körningen finner jag i meterdjup pudersnö. Jag åker även gärna en sväng med familjen, eller varför inte ta fram någon av de trecylindriga muskelmaskinerna när andan faller på. Sedan långt tillbaka ligger Ski-Doo varmast i hjärtat (har varit otrogen en gång sedan 2004, med en Lynx). Att vara skoteråkare är inte längre en hobby det är en livsstil. I år kör jag en Ski-Doo Summit 850 turbo X med expert paketet. Jag har varit ambassadör sedan Motorcenter startade.

Mitt skoterintresse började redan när jag var liten grabb, då jag och min brorsa fick turas om att åka runt runt utanför fjällstugan på pappas Ski-Doo 380. När jag var 16 år köpte jag min första skoter, en Lynx Rave 600 E-Tec 2009. Sen dess har skoteråkningen varit mitt största intresse!
Jag åker mest i Härjedalsfjällen eftersom de är de närmsta härifrån sett (Alfta) dock hoppas jag de blir att upptäcka fler ställen att åka på framöver. I slutet av maj brukar det bli säsongsavslutning uppe i riksgränsen, som brukar vara magiska dagar!
Jag kör i år en Ski-Doo Freeride 146 E-Tec 2022, valet föll på en sådan då den passar min åkstil med bland annat det kortare chassit som gör att den blir väldigt smidig att göra vändningar med. Även de rejälare dämparna tilltalar mig som gillar luft-turer! Jag har utrustat maskinen med en lägre styrhöjare, bukskydd, tunnelväska med tillhörande spade/såg som alltid är bra att ha med ut! Även en väska i lysbulan som håller sig uppvärmd har jag monterat.

Mitt motor intresse har alltid varit en del av mig och 2010 var det även dags att prova på skoter intresset. Jag köpte min första led maskin, en Yamaha -00a och blev helt såld. Efter det har jag haft ett antal led maskiner tills jag efter en del år testade på det här med lössnökörning. Nu är jag helt fast. Jag älskar känslan och friheten skoteråkningen ger mig, utmaningen och att hela tiden utvecklas. Alla vyer man får uppleva och den gemenskap den ger är oslagbar.

Jag är otroligt tacksam att få vara en del av Motorcenters team. Den gemenskap man känner och den service man får är något unikt och extra.

Skotern jag kör är en Ski-doo Summit X 850 E-Tec, 154 med Expert paket. Den är även utrustad med Diablo variatorkit, Rasmussen frontbåge, bukskydd, tunnelväska med spade och såg.

Och vilken maskin! Otroligt taggad på vad vintern har att erbjuda!

Mitt motor och skoter intresse sattes igång redan i mammas mage sedan tog det inte många år innan pappa satte mig på en Lynx Rave 150 som jag delade med mina storebröder och därefter fortsatte det och intresset växte istället till en livsstil – vilket kan låta klyschigt, men för mig är det verkligen livets liv. Friheten, vyerna och gemenskapen man får uppleva genom skoteråkningen är något utöver det vanliga.

2017 högg Ulf tag i mig när jag lämnade in min Ski-Doo på service hos MotorcenterX för första gången, sedan dess blev jag fast med detta goa gäng! Jag trivs som fisken i vattnet tillsammans med MotorcenterX, de anställda och på BRP – oavsett årstid. På sommaren stillar jag skoter begäret på cross, Sea-Doo Spark eller på fyra hjul – Can-Am.

För två år sen gick jag från en Ski-Doo 850 154 tum till en Lynx 850 146 tum – jag ångrar inte det beslutet en sekund, jag har utvecklats mycket som skoteråkare så varför ändra ett vinnande koncept, så även i år kör jag på en Lynx RE 3700 årsmodell 2020, den ultimata maskinen – enligt mig!

Ni hittar mig oftast i Lofsdalen eller Sälen varje helg då det är grym åkning bara 2-3 timmar hemifrån, andra favoritställen är Saxnäs och Riksgränsen.

Jag har tävlat i skotercross sedan jag var 12 år men har tävlat i cross några år innan det. Efter att jag började med skotercross så lades crossen på hyllan och jag satsade allt på att tävla i skotercross. Enda sen jag började med skotercross så har jag tävlat på Lynx vilket funkar väldigt bra för mig.
Den värsta olyckan jag varit med om var när jag bröt lårbenshalsen men allt har läkt på bra och enligt doktorn så är allt som återställt. Förra året gick som planerat då jag vann Sverige Cupen. Med det resultatet kommer jag att få börja tävla i SM (2020).

Favorit bana måste vara Sveg där jag vann Sverige Cupen 

Har kört för MotorcenterX i två år!

David Nordholm

Kontakta oss

Markera ditt val
Fyll i dina kontaktuppgifter
Meddelande

Av tillverkaren rekommenderat cirkapris är ett pris inkl. moms 2023 OUTLANDER 450/57. Kostnad för montering och installation av tillbehör är inte inkluderat. Däckåtervinningsavgift till SDAB tillkommer. Maskinen som visas kan vara extrautrustad. Vi lämnar inga garantier för att modellen finns tillgänglig. För fullständig prisuppgift och tillgång ber vi dig kontakta oss.

Kontakta verkstaden

Markera ditt val
Fyll i dina kontaktuppgifter
Saknas regnummer lämna fältet tomt
Beskriv vad du vill ha hjälp med